Woning isoleren Athus

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Athus? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Athus. We bespreken items als de spouwmuur isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-athus-6791

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuxemburg
GemeenteAubange
Postcode6791
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele acties om jouw woning in Athus te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Athus is voordeling (al vanaf +/- € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (tarieven december 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1900 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Athus kost +/- €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je plusminus €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog enkele alternatieve mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Athus (december 2023)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Athus is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Athus. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€695
(€4900)
€1240
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€205
(€2500)
€355
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1625)
€680
(€2200)
€890
(€3525)
HR++ glas€225
(€2675)
€305
(€4275)
€400
(€5025)
isolatie athus 6791

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Athus?

Wat is het voordeel van mijn woning in Athus isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Aubange

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Aubange aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Aubange
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Athus wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Athus voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Athus. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment