Woning isoleren Sainte-Cécile

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sainte-Cécile? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de binnengevel of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Sainte-Cécile. Je komt meer te weten over thema’s als kieren dichten en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sainte-cecile-6820

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder storende geluiden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode6820
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de interessantste onderdelen om je woning in Sainte-Cécile te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sainte-Cécile is interessant (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sainte-Cécile kost om en nabij de €5200. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12000. De winst is om en nabij €750 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sainte-Cécile (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Sainte-Cécile is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Sainte-Cécile. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€635
(€6550)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€255
(€2450)
€315
(€2850)
Spouwmuur€345
(€1075)
€580
(€1950)
€935
(€3275)
HR++ glas€240
(€1825)
€305
(€3200)
€430
(€4525)
isolatie sainte-cecile 6820

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sainte-Cécile?

Waarom zou ik mijn huis in Sainte-Cécile isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 230 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand komen we met meer info over veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Florenville

Met behulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Florenville meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florenville
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Sainte-Cécile wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Sainte-Cécile voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Sainte-Cécile. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment