Woning isoleren Saint-Pierre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Saint-Pierre? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je waardevolle informatie over isolatie Saint-Pierre. We zoomen in op items als kieren dichten en PIR isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-saint-pierre-6800

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand lees jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Saint-Pierre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Pierre kan erg voordelig (om en nabij de € 770 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Saint-Pierre kost plusminus €4650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. De winst is ongeveer €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we meerdere interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Pierre (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Saint-Pierre kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Pierre. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€765
(€4750)
€920
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€245
(€2600)
€305
(€3600)
Spouwmuur€220
(€1550)
€690
(€2300)
€805
(€3025)
HR++ glas€230
(€1925)
€320
(€3825)
€360
(€4550)
isolatie saint-pierre 6800

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Pierre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Pierre isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en geeft een besparing van €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Libramont-Chevigny voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Saint-Pierre wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Saint-Pierre voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Saint-Pierre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment