Woning isoleren Suxy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Suxy? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Suxy. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-suxy-6812

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6812
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€162,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Suxy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Suxy kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €2000 en je bespaart al snel €275 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Suxy kost om en nabij de €5100. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Je profiteert van zo’n €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Suxy (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Suxy kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Suxy. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€675
(€5950)
€1030
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€2000)
€355
(€3550)
Spouwmuur€240
(€1725)
€610
(€2525)
€850
(€3275)
HR++ glas€220
(€2725)
€290
(€4225)
€395
(€4775)
isolatie suxy 6812

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Suxy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Suxy isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Chiny

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Chiny aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Suxy wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Suxy voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Suxy. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment