Woning isoleren Jamoigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jamoigne? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Jamoigne. Denk aan zaken als radiatorfolie en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-jamoigne-6810

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Speciale groene leningen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6810
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€162,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest toegepaste manieren om een woning in Jamoigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jamoigne is goedkoop (rond de € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jamoigne kost zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het rendement is ongeveer €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er verschillende populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Jamoigne (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Jamoigne is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jamoigne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€585
(€4900)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€275
(€2150)
€340
(€2900)
Spouwmuur€370
(€1400)
€680
(€2000)
€875
(€3675)
HR++ glas€245
(€2150)
€320
(€4275)
€400
(€4600)
isolatie jamoigne 6810

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Jamoigne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Jamoigne isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en besparen tot €350 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Chiny

Mede door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Chiny aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Jamoigne wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jamoigne voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Jamoigne. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment