Woning isoleren Fontenoille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Fontenoille? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als buitenmuren isoleren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Fontenoille. We zoomen in op zaken als isolatie van de vliering en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fontenoille-6820

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode6820
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de populairste acties om een woning in Fontenoille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fontenoille is goedkoop (rond de € 840 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €285 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fontenoille kost +/- €5450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11400. Het voordeel is zo’n €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verschillende rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Fontenoille (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Fontenoille is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Fontenoille. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€595
(€6500)
€1040
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€215
(€2550)
€390
(€3200)
Spouwmuur€265
(€1375)
€480
(€2125)
€800
(€3500)
HR++ glas€210
(€2225)
€335
(€3700)
€425
(€5300)
isolatie fontenoille 6820

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Fontenoille?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Fontenoille isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Florenville

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Florenville voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florenville
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Fontenoille wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Fontenoille voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Fontenoille. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment