Woning isoleren Cordes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Cordes? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als isolatie van de garage of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Cordes. We bespreken thema’s als gevelisolatie en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-cordes-7910

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de populairste onderdelen om een woning in Cordes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Cordes is interessant beginnend bij € 830 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Cordes kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je pakweg €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Cordes (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Cordes kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Cordes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€715
(€6400)
€1160
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€290
(€2600)
€360
(€3250)
Spouwmuur€235
(€1650)
€450
(€2525)
€950
(€3300)
HR++ glas€190
(€2375)
€315
(€4075)
€375
(€4475)
isolatie cordes 7910

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Cordes?

Waarom moet ook ik mijn huis in Cordes isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Cordes wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Cordes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Cordes. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment