Woning isoleren Frasnes-Lez-Anvaing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Frasnes-Lez-Anvaing? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Frasnes-Lez-Anvaing. Denk aan items als binnenmuren isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-frasnes-lez-anvaing-7910

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Draag bij aan een milieu
 • Meer stilte in huis
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€163,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de meest interessante manieren om je woning in Frasnes-Lez-Anvaing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Frasnes-Lez-Anvaing kan erg voordelig (om en nabij de € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Frasnes-Lez-Anvaing kost ongeveer €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je grofweg €760 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Frasnes-Lez-Anvaing (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Frasnes-Lez-Anvaing kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Frasnes-Lez-Anvaing. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€815
(€6200)
€990
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€175
(€2200)
€320
(€3000)
Spouwmuur€270
(€900)
€740
(€2050)
€940
(€3100)
HR++ glas€250
(€2925)
€320
(€4250)
€375
(€5225)
isolatie frasnes-lez-anvaing 7910

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Frasnes-Lez-Anvaing?

Waarom juist nu mijn huis in Frasnes-Lez-Anvaing isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Frasnes-Lez-Anvaing wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Frasnes-Lez-Anvaing voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Frasnes-Lez-Anvaing. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment