Woning isoleren Gallaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gallaix? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als isolatie van schuine dak of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Gallaix. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie binnenkant gevel en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gallaix-7906

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7906
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina zie je de meest rendabele onderdelen om een woning in Gallaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gallaix kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gallaix kost +/- €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Je profiteert van om en nabij €750 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog een aantal rendabele alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gallaix (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Gallaix is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Hierna berekenen we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Gallaix. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€575
(€6450)
€1000
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€170
(€2450)
€320
(€3350)
Spouwmuur€330
(€1100)
€530
(€2775)
€780
(€3225)
HR++ glas€240
(€2125)
€305
(€4025)
€410
(€5025)
isolatie gallaix 7906

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gallaix?

Waarom mijn woning in Gallaix isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Leuze-En-Hainaut kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gallaix wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gallaix voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gallaix. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment