Woning isoleren Tourpes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tourpes? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Tourpes. We staan stil bij vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-tourpes-7904

 • Besparen op energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7904
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Tourpes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tourpes is betaalbaar (rond de € 930 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tourpes kost je zo’n €4800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Je profiteert van zo’n €820 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Tourpes (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Tourpes is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tourpes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€795
(€4900)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€295
(€2000)
€345
(€3050)
Spouwmuur€350
(€975)
€600
(€2100)
€845
(€3425)
HR++ glas€230
(€1975)
€260
(€3250)
€400
(€5300)
isolatie tourpes 7904

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Tourpes?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tourpes isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Leuze-En-Hainaut aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Tourpes wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Tourpes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Tourpes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment