Woning isoleren Chapelle-À-Oie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Chapelle-À-Oie? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Chapelle-À-Oie. We staan stil bij zaken als de zolder isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-chapelle-a-oie-7903

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7903
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€173,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Chapelle-À-Oie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Chapelle-À-Oie kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 800 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chapelle-À-Oie kost plusminus €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is plusminus €940 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chapelle-À-Oie (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Chapelle-À-Oie is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Op deze website tref je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Chapelle-À-Oie. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3950)
€685
(€7000)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€245
(€1750)
€375
(€2800)
Spouwmuur€375
(€725)
€480
(€2425)
€780
(€3125)
HR++ glas€210
(€2150)
€300
(€3025)
€410
(€4525)
isolatie chapelle-a-oie 7903

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Chapelle-À-Oie?

Waarom juist nu mijn huis in Chapelle-À-Oie isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en dat levert gemiddeld op €260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Leuze-En-Hainaut op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Chapelle-À-Oie wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Chapelle-À-Oie voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Chapelle-À-Oie. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment