Woning isoleren Herquegies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Herquegies? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Herquegies. We bespreken topics als binnenmuren isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-herquegies-7911

 • Supersnel terugverdient
 • Einde van vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€175,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref je de meest rendabele onderdelen om een woning in Herquegies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herquegies is goedkoop (vanaf € 830 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Herquegies kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is plusminus €780 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herquegies (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Herquegies is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Herquegies. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€845
(€5300)
€980
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€210
(€2350)
€330
(€2800)
Spouwmuur€260
(€1300)
€530
(€2250)
€800
(€3250)
HR++ glas€200
(€2575)
€310
(€3425)
€390
(€5400)
isolatie herquegies 7911

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Herquegies?

Waarom zou ik mijn woning in Herquegies isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en besparen tot €330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Met hulp van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Herquegies wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Herquegies voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Herquegies. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment