Woning isoleren Ellignies-Lez-Frasnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ellignies-Lez-Frasnes? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als isolatie van de gevel en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Ellignies-Lez-Frasnes. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ellignies-lez-frasnes-7910

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind je de meest populaire methodes om jouw woning in Ellignies-Lez-Frasnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ellignies-Lez-Frasnes kan zeer goedkoop beginnend bij € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ellignies-Lez-Frasnes kost zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12700. Daarmee bespaar je ong. €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we meerdere populaire vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ellignies-Lez-Frasnes (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Ellignies-Lez-Frasnes is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. Dat komt neer op €1300 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Ellignies-Lez-Frasnes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€865
(€5850)
€1020
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€195
(€2350)
€330
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1150)
€670
(€2200)
€875
(€3075)
HR++ glas€210
(€2425)
€270
(€3575)
€425
(€5400)
isolatie ellignies-lez-frasnes 7910

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ellignies-Lez-Frasnes?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ellignies-Lez-Frasnes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ellignies-Lez-Frasnes wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Ellignies-Lez-Frasnes voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Ellignies-Lez-Frasnes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment