Woning isoleren Frasnes-Lez-Buissenal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Frasnes-Lez-Buissenal? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Frasnes-Lez-Buissenal. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-frasnes-lez-buissenal-7911

 • Besparen op energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante onderdelen om je woning in Frasnes-Lez-Buissenal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Frasnes-Lez-Buissenal kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 740 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Frasnes-Lez-Buissenal kost ongeveer €5600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het voordeel is circa €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei populaire vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Frasnes-Lez-Buissenal (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Frasnes-Lez-Buissenal is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hierna bekijk je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Frasnes-Lez-Buissenal. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€805
(€5150)
€1110
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€240
(€2150)
€400
(€2700)
Spouwmuur€245
(€825)
€560
(€2150)
€860
(€3275)
HR++ glas€200
(€2900)
€260
(€3025)
€410
(€4900)
isolatie frasnes-lez-buissenal 7911

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Frasnes-Lez-Buissenal?

Waarom juist nu mijn huis in Frasnes-Lez-Buissenal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Mede door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Frasnes-Lez-Buissenal wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Frasnes-Lez-Buissenal voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Frasnes-Lez-Buissenal. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment