Woning isoleren Vollezele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vollezele? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals de spouw isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Vollezele. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de garage isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vollezele-1570

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de meest populaire methodes om je woning in Vollezele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vollezele is interessant (vanaf ongeveer € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1700 en je bespaart al snel €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vollezele kost je zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is plusminus €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei populaire vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Vollezele (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Vollezele kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vollezele. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€665
(€5400)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€285
(€1900)
€320
(€2700)
Spouwmuur€375
(€1200)
€650
(€2400)
€880
(€3575)
HR++ glas€220
(€2925)
€320
(€3125)
€420
(€5175)
isolatie vollezele 1570

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Vollezele?

Waarom zou ik mijn huis in Vollezele isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €345, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Galmaarden

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Galmaarden kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Galmaarden
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Vollezele wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vollezele voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Vollezele. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment