Woning isoleren Marbais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Marbais? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Marbais. We zoomen in op onderwerpen als vliering isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-marbais-1495

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig last van geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode1495
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€165,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de interessantste stappen om je woning in Marbais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Marbais is goedkoop (vanaf zo’n € 850 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Marbais kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het voordeel is ong. €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse mogelijke opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Marbais (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Marbais is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Marbais. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€805
(€6750)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€230
(€2650)
€320
(€3450)
Spouwmuur€325
(€1675)
€520
(€2350)
€785
(€3575)
HR++ glas€245
(€2500)
€290
(€3925)
€450
(€5175)
isolatie marbais 1495

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Marbais?

Waarom zou ik mijn woning in Marbais isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en besparen tot €315 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Villers-La-Ville

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Villers-La-Ville aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Ville
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Marbais wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Marbais voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Marbais. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment