Woning isoleren Semmerzake

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Semmerzake? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de bodem of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Semmerzake. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-semmerzake-9890

 • Hoog rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluid van buiten
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3562,93867949096 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Semmerzake te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Semmerzake is interessant (vanaf € 990 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Semmerzake kost ongeveer €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Hiermee bespaar je pakweg €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog een aantal interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Semmerzake (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Semmerzake is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Hierna calculeren we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Semmerzake. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€775
(€5050)
€1210
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€240
(€2150)
€345
(€3150)
Spouwmuur€360
(€1200)
€430
(€2625)
€795
(€3075)
HR++ glas€225
(€2875)
€270
(€3950)
€440
(€5075)
isolatie semmerzake 9890

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Semmerzake?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Semmerzake isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, waarbij u een besparing realiseert van €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Gavere

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gavere op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Semmerzake wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Semmerzake voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Semmerzake. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment