Woning isoleren Lotenhulle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lotenhulle? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als de spouw isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Lotenhulle. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lotenhulle-9880

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3561,06416778069 kWh
Gemiddelde energierekening€170,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek je de meest rendabele acties om jouw woning in Lotenhulle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lotenhulle is goedkoop (vanaf plusminus € 800 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1900 en het resultaat is zo’n €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lotenhulle kost plusminus €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. De potentiële besparing ligt op €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is circa €940 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere vaak toegepaste alternatieven. Hierna beoordelen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lotenhulle (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Lotenhulle kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Op deze pagina check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lotenhulle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€655
(€6750)
€960
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€225
(€1600)
€320
(€2850)
Spouwmuur€195
(€800)
€490
(€2325)
€885
(€3125)
HR++ glas€205
(€2325)
€335
(€4075)
€390
(€5075)
isolatie lotenhulle 9880

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lotenhulle?

Waarom juist nu mijn huis in Lotenhulle isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €320 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Aalter

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Aalter in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalter
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Lotenhulle wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lotenhulle voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lotenhulle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment