Woning isoleren Gavere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gavere? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Gavere. Bijvoorbeeld thema’s als je spouwmuur isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gavere-9890

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€168,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Gavere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gavere kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €2000 en je bespaart al snel €220 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gavere kost doorgaans €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1230. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13000. De winst is ong. €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we allerlei vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gavere (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Gavere is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gavere. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€825
(€4500)
€1110
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€255
(€1550)
€335
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1275)
€750
(€2750)
€930
(€3100)
HR++ glas€250
(€1975)
€270
(€3300)
€370
(€4750)
isolatie gavere 9890

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gavere?

Waarom zou ik mijn woning in Gavere isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Gavere

Via de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gavere op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Gavere wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Gavere voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Gavere. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment