Woning isoleren Scheldewindeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Scheldewindeke? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Scheldewindeke. Je komt meer te weten over vraagstukken over de kruipruimte isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-scheldewindeke-9860

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Ook geluidsdicht
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3560,12691192555 kWh
Gemiddelde energierekening€170,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Scheldewindeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Scheldewindeke is interessant (plusminus € 750 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Scheldewindeke kost om en nabij de €5500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je ongeveer €980 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we diverse vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Scheldewindeke (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Scheldewindeke kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Scheldewindeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€715
(€5100)
€930
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€185
(€1850)
€370
(€3200)
Spouwmuur€345
(€1600)
€680
(€2800)
€885
(€3675)
HR++ glas€210
(€2925)
€290
(€4225)
€370
(€5275)
isolatie scheldewindeke 9860

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Scheldewindeke?

Waarom mijn woning in Scheldewindeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Oosterzele

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oosterzele aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Scheldewindeke wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Scheldewindeke voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Scheldewindeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment