Woning isoleren Baaigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Baaigem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de vloer en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Baaigem. Dit kan gaan om thema’s als isolerende raamfolie en schijntocht. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-baaigem-9890

 • Investering snel terugverdiend
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder vervuiling
 • Weinig last van geluid
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3562,3138422542 kWh
Gemiddelde energierekening€170,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check je de populairste acties om jouw woning in Baaigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baaigem is goed te betalen (al vanaf +/- € 790 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baaigem kost doorgaans €5200. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. De winst is plusminus €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Baaigem (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Baaigem is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Baaigem. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€645
(€5500)
€1160
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€2150)
€305
(€3250)
Spouwmuur€185
(€1475)
€560
(€2000)
€845
(€3400)
HR++ glas€190
(€1925)
€285
(€3775)
€430
(€4650)
isolatie baaigem 9890

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Baaigem?

Waarom zou ik mijn huis in Baaigem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en besparen tot €345 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Gavere

Mede door de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Gavere kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Baaigem wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Baaigem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Baaigem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment