Woning isoleren Geel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Geel? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals isolatie van de zolder of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Geel. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van platte dak en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-geel-2440

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Rust en comfort in huis
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieAntwerpen
GemeenteGeel
Postcode2440
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Geel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Geel is betaalbaar (vanaf zo’n € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €215 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Geel kost +/- €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je grofweg €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Geel (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Geel is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De besparing komt neer op €925 op jaarbasis. Hieronder komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Geel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€745
(€6300)
€1220
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€260
(€1550)
€365
(€2900)
Spouwmuur€215
(€925)
€530
(€2450)
€800
(€3575)
HR++ glas€210
(€2700)
€305
(€3275)
€400
(€4850)
isolatie geel 2440

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Geel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Geel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, waarbij u een besparing realiseert van €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Geel

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Geel kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Geel wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Geel voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Geel. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment