Woning isoleren Mol

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mol? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als de spouwmuur isoleren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Mol. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mol-2400

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieAntwerpen
GemeenteMol
Postcode2400
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website zie je de meest toegepaste methodes om je woning in Mol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mol is goedkoop (al vanaf +/- € 720 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €185 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1725 en het resultaat is zo’n €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mol kost +/- €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het rendement is ongeveer €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Mol (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Mol is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mol. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€815
(€5100)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€240
(€2250)
€325
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1000)
€710
(€2725)
€950
(€3275)
HR++ glas€210
(€2275)
€335
(€3725)
€410
(€4525)
isolatie mol 2400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Mol?

Waarom mijn woning in Mol isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en besparen tot €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Mol

Dankzij de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Mol meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mol
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Mol wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mol voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Mol. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment