Woning isoleren Laakdal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Laakdal? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen als spouwmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Laakdal. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-laakdal-2430

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2430
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest interessante manieren om een woning in Laakdal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Laakdal is voordeling (al vanaf € 900 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Laakdal kost doorgaans €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je circa €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verschillende populaire oplossingen. Hierna beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Laakdal (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Laakdal kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Laakdal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€735
(€6150)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€185
(€2000)
€390
(€3450)
Spouwmuur€265
(€850)
€420
(€1975)
€790
(€3275)
HR++ glas€200
(€2500)
€310
(€3500)
€425
(€4775)
isolatie laakdal 2430

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Laakdal?

Waarom zou ik mijn woning in Laakdal isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega en Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Laakdal

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Laakdal meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Laakdal wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Laakdal voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Laakdal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment