Woning isoleren Baarle-Hertog

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Baarle-Hertog? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Baarle-Hertog. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-baarle-hertog-2387

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Aangenamer wonen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Beperking geluiden van buiten
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteBaarle-Hertog
Postcode2387
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele acties om een woning in Baarle-Hertog te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Baarle-Hertog is betaalbaar (al vanaf € 930 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1800 en de winst ligt rond de €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Baarle-Hertog kost plusminus €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je zo’n €960 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Baarle-Hertog (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Baarle-Hertog is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Onderstaand tref je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Baarle-Hertog. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€785
(€4750)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€200
(€1750)
€325
(€2850)
Spouwmuur€285
(€725)
€580
(€2025)
€940
(€3550)
HR++ glas€200
(€2600)
€260
(€3800)
€400
(€5225)
isolatie baarle-hertog 2387

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Baarle-Hertog?

Waarom zou ik mijn woning in Baarle-Hertog isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Baarle-Hertog

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Baarle-Hertog voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Baarle-Hertog
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Baarle-Hertog wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Baarle-Hertog voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Baarle-Hertog. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment