Woning isoleren Ravels

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ravels? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Ravels. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtbanden en steenwol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ravels-2380

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Veel lokale specialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2380
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Ravels te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ravels is interessant (rond de € 790 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1900 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ravels kost gemiddeld €5900. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van grofweg €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Ravels (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Ravels kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Ravels. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€865
(€6300)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€240
(€1750)
€355
(€3450)
Spouwmuur€185
(€1700)
€430
(€2200)
€925
(€3425)
HR++ glas€205
(€2825)
€270
(€3125)
€410
(€4700)
isolatie ravels 2380

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ravels?

Waarom zou ik mijn woning in Ravels isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Ravels

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ravels in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ravels
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Ravels wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ravels voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Ravels. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment