Woning isoleren Xhoris

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Xhoris? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Xhoris. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-xhoris-4190

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode4190
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest populaire toepassingen om een woning in Xhoris te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Xhoris is aantrekkelijk (al vanaf € 980 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en het resultaat is zo’n €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Xhoris kost je zo’n €5800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het voordeel is ong. €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verschillende interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Xhoris (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Xhoris is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Xhoris. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€605
(€6350)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€290
(€2350)
€350
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1125)
€680
(€2525)
€840
(€3525)
HR++ glas€200
(€2525)
€320
(€4300)
€385
(€5325)
isolatie xhoris 4190

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Xhoris?

Waarom moet ook ik mijn huis in Xhoris isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, dat betekent een winst van 250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Ferrières

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ferrières in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Xhoris wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Xhoris voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Xhoris. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment