Woning isoleren Geer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Geer? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Geer. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de bodem en glaswol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-geer-4250

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Groene investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4250
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Geer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Geer is goed te betalen (vanaf plusminus € 930 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Geer kost +/- €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11900. Dit levert op zo’n €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er diverse aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Geer (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Geer is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Geer. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€865
(€6950)
€960
(€9900)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€175
(€2000)
€395
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1025)
€480
(€2650)
€880
(€3100)
HR++ glas€215
(€1825)
€290
(€3150)
€445
(€4550)
isolatie geer 4250

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Geer?

Waarom juist nu mijn huis in Geer isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, dat betekent een winst van 260 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Geer

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Geer meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Geer wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Geer voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Geer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment