Woning isoleren Beuzet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beuzet? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering als isolatie van de spouw en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Beuzet. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-beuzet-5030

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Een warmere én stillere woning
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5030
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€159,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste stappen om een woning in Beuzet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beuzet is financieel toegankelijk (vanaf € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Beuzet kost +/- €4850. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het voordeel is grofweg €890 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. Hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Beuzet (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Beuzet is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Beuzet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€885
(€5300)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€195
(€1700)
€390
(€3300)
Spouwmuur€295
(€1525)
€670
(€2700)
€820
(€3600)
HR++ glas€195
(€2975)
€280
(€3375)
€415
(€5150)
isolatie beuzet 5030

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beuzet?

Waarom zou ik mijn woning in Beuzet isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, dat betekent een winst van 255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Gembloux

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gembloux aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Beuzet wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beuzet voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Beuzet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment