Woning isoleren Flawinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Flawinne? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Flawinne. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en warmtelekken. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-flawinne-5020

 • Snel terugverdiend
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€164,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de interessantste manieren om jullie woning in Flawinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Flawinne is financieel toegankelijk (vanaf € 790 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Flawinne kost +/- €5200. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. De winst is pakweg €860 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Flawinne (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Flawinne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Flawinne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€595
(€5900)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€205
(€1850)
€390
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1325)
€530
(€2550)
€930
(€3400)
HR++ glas€195
(€2650)
€310
(€3350)
€400
(€4700)
isolatie flawinne 5020

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Flawinne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Flawinne isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Namur

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Namur op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Flawinne wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Flawinne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Flawinne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment