Woning isoleren Gelbressée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gelbressée? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Gelbressée. Dit kan gaan om thema’s als vloerisolatie en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gelbressee-5024

 • Lagere energienota
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5024
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€165,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand zie je de meest rendabele manieren om jullie woning in Gelbressée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gelbressée is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 890 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €2000 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gelbressée kost doorgaans €4450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we diverse mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gelbressée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Gelbressée kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gelbressée. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€575
(€7450)
€960
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€180
(€2600)
€300
(€3350)
Spouwmuur€345
(€850)
€640
(€2125)
€785
(€3375)
HR++ glas€235
(€2250)
€275
(€3850)
€435
(€5200)
isolatie gelbressee 5024

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gelbressée?

Waarom juist nu mijn huis in Gelbressée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Namur

Mede door de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Namur kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gelbressée wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Gelbressée voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Gelbressée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment