Woning isoleren Beez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beez? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen als bijv. vloerisolatie of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Beez. We bespreken onderwerpen als isolatie van de buitengevel en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-beez-5000

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5000
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€163,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest populaire manieren om een woning in Beez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beez is goed te betalen (vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beez kost je zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je ong. €790 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er diverse interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Beez (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Beez is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 op jaarbasis. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beez. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€825
(€6100)
€930
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€190
(€2600)
€300
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1075)
€470
(€2525)
€930
(€3425)
HR++ glas€245
(€2450)
€335
(€3250)
€430
(€4525)
isolatie beez 5000

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beez?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Beez isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Namur

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Namur op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Beez wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Beez voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Beez. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment