Woning isoleren Temploux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Temploux? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Temploux. We bespreken zaken als muren isoleren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-temploux-5020

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Snel te plaatsen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Temploux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Temploux kan zeer goedkoop beginnend bij € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Temploux kost +/- €4800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Temploux (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Temploux kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Temploux. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€795
(€5250)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€260
(€1650)
€305
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1025)
€690
(€2125)
€890
(€3200)
HR++ glas€235
(€2875)
€320
(€3550)
€380
(€5050)
isolatie temploux 5020

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Temploux?

Waarom juist nu mijn huis in Temploux isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300, dat betekent een winst van 335 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Via de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Namur meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Temploux wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Temploux voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Temploux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment