Woning isoleren Bossière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bossière? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bossière. Dit kan gaan om topics als isolatie van binnenmuren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bossiere-5032

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer controle in de woning
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5032
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€160,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de meest populaire toepassingen om je woning in Bossière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bossière is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 800 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bossière kost je zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is zo’n €930, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bossière (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Bossière is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bossière. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€785
(€5000)
€1200
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€190
(€2450)
€400
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1575)
€460
(€2050)
€880
(€3425)
HR++ glas€200
(€1825)
€295
(€3625)
€375
(€4650)
isolatie bossiere 5032

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bossière?

Waarom juist nu mijn huis in Bossière isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat bespaart tot €305 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Gembloux

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gembloux meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Bossière wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bossière voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bossière. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment