Woning isoleren Cognelée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Cognelée? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als vloerisolatie of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Cognelée. We gaan aan de slag met items als verwarmingsbuizen isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-cognelee-5022

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5022
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€165,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de meest toegepaste manieren om een woning in Cognelée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cognelée is aantrekkelijk (om en nabij de € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1950 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cognelée kost zo’n €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1110. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je plusminus €900 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse populaire oplossingen. Hierna beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Cognelée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Cognelée is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Cognelée. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€665
(€7200)
€1130
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€200
(€2400)
€395
(€3600)
Spouwmuur€190
(€900)
€700
(€2350)
€890
(€3250)
HR++ glas€245
(€2025)
€285
(€3250)
€410
(€4675)
isolatie cognelee 5022

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Cognelée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Cognelée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, dat betekent een winst van 270 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Namur

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Cognelée wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Cognelée voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Cognelée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment