Woning isoleren Grand-Manil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grand-Manil? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van schuine dak of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Grand-Manil. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de zolder en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-grand-manil-5030

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt het geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5030
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€159,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna zie je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Grand-Manil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grand-Manil is interessant beginnend bij € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grand-Manil kost om en nabij de €5650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. De potentiële besparing ligt op €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er meerdere alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grand-Manil (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Grand-Manil kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grand-Manil. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€575
(€5100)
€1230
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€220
(€2450)
€345
(€3300)
Spouwmuur€360
(€975)
€520
(€1925)
€805
(€3575)
HR++ glas€205
(€2050)
€275
(€3700)
€415
(€5175)
isolatie grand-manil 5030

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grand-Manil?

Waarom zou ik mijn huis in Grand-Manil isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, waarbij u een besparing realiseert van €310 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gembloux

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Gembloux in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Grand-Manil wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grand-Manil voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Grand-Manil. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment