Woning isoleren Sauvenière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sauvenière? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals triple glas en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Sauvenière. We bespreken onderwerpen als isolerende kozijnen en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sauveniere-5030

 • De energienota gaat omlaag
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO-2 belasting
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5030
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€159,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check jij de meest interessante toepassingen om een woning in Sauvenière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sauvenière is goed te betalen (vanaf € 870 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sauvenière kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1160. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is om en nabij €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verschillende interessante mogelijkheden. Hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sauvenière (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Sauvenière kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sauvenière. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€645
(€6500)
€1070
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€215
(€2600)
€380
(€3050)
Spouwmuur€400
(€1025)
€700
(€2550)
€845
(€3125)
HR++ glas€200
(€2925)
€285
(€4150)
€445
(€4900)
isolatie sauveniere 5030

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sauvenière?

Waarom mijn woning in Sauvenière isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, waarbij u een besparing realiseert van €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Gembloux

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Gembloux aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sauvenière wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Sauvenière voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Sauvenière. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment