Woning isoleren Grand-Leez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grand-Leez? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de zolder of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Grand-Leez. We staan stil bij topics als isolatie van verwarmingsbuizen en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-grand-leez-5031

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5031
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€160,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de interessantste toepassingen om je woning in Grand-Leez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grand-Leez is interessant (om en nabij de € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grand-Leez kost +/- €4850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De besparing loopt op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je ong. €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grand-Leez (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Grand-Leez is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grand-Leez. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€725
(€6950)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€270
(€1550)
€340
(€3300)
Spouwmuur€225
(€1475)
€520
(€2675)
€820
(€3450)
HR++ glas€210
(€2975)
€320
(€4050)
€350
(€5250)
isolatie grand-leez 5031

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Grand-Leez?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Grand-Leez isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Gembloux

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gembloux aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grand-Leez wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grand-Leez voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Grand-Leez. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment