Woning isoleren Champion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Champion? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Champion. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende kozijnen en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-champion-5020

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Meer stilte in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€164,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Champion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Champion is betaalbaar (rond de € 760 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Champion kost je zo’n €4900. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het rendement is plusminus €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Champion (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Champion is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. Dat komt neer op €825 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Champion. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€615
(€6700)
€1200
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€220
(€2250)
€305
(€3250)
Spouwmuur€365
(€1075)
€600
(€2425)
€785
(€3450)
HR++ glas€230
(€2175)
€280
(€3125)
€395
(€4850)
isolatie champion 5020

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Champion?

Wat is het voordeel van mijn woning in Champion isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Met behulp van de geldende premie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Namur meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Champion wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Champion voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Champion. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment