Woning isoleren Marche-Les-Dames

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Marche-Les-Dames? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als bijv. de garage isoleren of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Marche-Les-Dames. Dit kan gaan om onderwerpen als dubbel glas en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-marche-les-dames-5024

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5024
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Marche-Les-Dames te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Marche-Les-Dames is financieel toegankelijk beginnend bij € 710 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Marche-Les-Dames kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12700. Dit levert op pakweg €750, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hierna praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Marche-Les-Dames (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Marche-Les-Dames is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Marche-Les-Dames. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€645
(€7400)
€1050
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€285
(€1600)
€340
(€3350)
Spouwmuur€205
(€750)
€500
(€2075)
€815
(€3450)
HR++ glas€210
(€2050)
€310
(€3750)
€350
(€5275)
isolatie marche-les-dames 5024

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Marche-Les-Dames?

Waarom zou ik mijn woning in Marche-Les-Dames isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat levert gemiddeld op €215, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Namur in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Marche-Les-Dames wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Marche-Les-Dames voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Marche-Les-Dames. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment