Woning isoleren Lonzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lonzée? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Lonzée. Je kunt denken aan thema’s als de schuur isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lonzee-5030

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zet het milieu op 1
 • Minder last van ongedierte
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5030
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€159,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste manieren om een woning in Lonzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lonzée is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lonzée kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. De winst is om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere populaire mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lonzée (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Lonzée is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lonzée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€585
(€5450)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€245
(€1700)
€380
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1225)
€550
(€2450)
€890
(€3600)
HR++ glas€215
(€2400)
€330
(€3100)
€405
(€5300)
isolatie lonzee 5030

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lonzée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lonzée isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en besparen tot €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Gembloux

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Gembloux kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Lonzée wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Lonzée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Lonzée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment