Woning isoleren Ernage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ernage? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de spouwmuur isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ernage. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de gevel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ernage-5030

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5030
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€159,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de populairste onderdelen om jouw woning in Ernage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ernage is financieel toegankelijk (plusminus € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ernage kost doorgaans €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ernage (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een huis in Ernage kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. Dat is dus al gauw €1075 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ernage. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€595
(€6800)
€930
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€170
(€1550)
€335
(€3600)
Spouwmuur€300
(€975)
€450
(€2600)
€815
(€3400)
HR++ glas€215
(€2900)
€280
(€4075)
€420
(€4850)
isolatie ernage 5030

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ernage?

Waarom zou ik mijn woning in Ernage isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en besparen tot €215 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Gembloux

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gembloux op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ernage wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Ernage voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Ernage. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment