Woning isoleren Suarlée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Suarlée? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Suarlée. Dit kan gaan om items als tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-suarlee-5020

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest toegepaste manieren om je woning in Suarlée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Suarlée kan zeer goedkoop beginnend bij € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het bespaart circa €240 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Suarlée kost om en nabij de €4500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van pakweg €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Suarlée (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Suarlée is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Suarlée. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€805
(€5900)
€1210
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€210
(€1800)
€325
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1150)
€570
(€2025)
€915
(€3300)
HR++ glas€200
(€2475)
€295
(€4175)
€350
(€5025)
isolatie suarlee 5020

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Suarlée?

Waarom zou ik mijn huis in Suarlée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en besparen tot €260 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Namur

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Namur aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Suarlée wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Suarlée voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Suarlée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment