Woning isoleren Saint-Servais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Saint-Servais? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dubbel glas of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Saint-Servais. We staan stil bij topics als radiatorfolie plaatsen en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-saint-servais-5002

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Aangenamer wonen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5002
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste toepassingen om jullie woning in Saint-Servais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Servais is interessant (al vanaf € 750 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1650 en je bespaart al snel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Servais kost je zo’n €4900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van circa €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog een aantal rendabele oplossingen. Hierna benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Servais (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Saint-Servais is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Servais. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€625
(€5150)
€960
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€295
(€1650)
€395
(€3450)
Spouwmuur€280
(€1025)
€620
(€2625)
€895
(€3300)
HR++ glas€245
(€2100)
€260
(€3575)
€360
(€5375)
isolatie saint-servais 5002

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Servais?

Waarom mijn woning in Saint-Servais isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Namur

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Saint-Servais wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Servais voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Saint-Servais. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment