Woning isoleren Vedrin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vedrin? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Vedrin. We zoomen in op items als isolatie van deuren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vedrin-5020

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Duurzame investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Vedrin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vedrin is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 870 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vedrin kost ongeveer €5600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je pakweg €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vedrin (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Vedrin kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Vedrin. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€605
(€5300)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€2050)
€300
(€3100)
Spouwmuur€235
(€925)
€540
(€2175)
€920
(€3025)
HR++ glas€245
(€2125)
€280
(€3025)
€365
(€4825)
isolatie vedrin 5020

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vedrin?

Waarom zou ik mijn huis in Vedrin isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Namur

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Vedrin wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vedrin voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Vedrin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment