Woning isoleren Houtain-Le-Val

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Houtain-Le-Val? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als je spouwmuur isoleren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Houtain-Le-Val. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-houtain-le-val-1476

 • Minder energielasten
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Brandbeschermend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1476
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Houtain-Le-Val te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Houtain-Le-Val is betaalbaar beginnend bij € 870 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Houtain-Le-Val kost gemiddeld €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Dit levert op grofweg €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we verschillende populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Houtain-Le-Val (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Houtain-Le-Val is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Houtain-Le-Val. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€675
(€4700)
€1120
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€220
(€2350)
€355
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1350)
€540
(€1975)
€895
(€3600)
HR++ glas€205
(€2200)
€265
(€3275)
€440
(€4425)
isolatie houtain-le-val 1476

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Houtain-Le-Val?

Waarom zou ik mijn woning in Houtain-Le-Val isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat bespaart tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Genappe

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Genappe aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Houtain-Le-Val wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Houtain-Le-Val voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Houtain-Le-Val. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment