Woning isoleren Loupoigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Loupoigne? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als de spouwmuur isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Loupoigne. We zoomen in op items als isolatie van verwarmingsbuizen en subsidie Isolatie juli 2024. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-loupoigne-1471

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1471
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€163,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Loupoigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Loupoigne is interessant (ongeveer € 790 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de besparing loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loupoigne kost gemiddeld €5750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Hiermee bespaar je grofweg €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Loupoigne (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Loupoigne is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Loupoigne. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€675
(€4600)
€1060
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€175
(€1750)
€360
(€2850)
Spouwmuur€255
(€1250)
€620
(€2525)
€830
(€3250)
HR++ glas€245
(€2000)
€275
(€3200)
€370
(€4950)
isolatie loupoigne 1471

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Loupoigne?

Waarom zou ik mijn huis in Loupoigne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Genappe

Door de ondersteuning van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Genappe kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Loupoigne wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Loupoigne voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Loupoigne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment