Woning isoleren Baisy-Thy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Baisy-Thy? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als isolatie van muren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Baisy-Thy. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de spouw en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-baisy-thy-1470

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1470
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de aantrekkelijkste acties om een woning in Baisy-Thy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baisy-Thy kan erg voordelig (ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het rendement ligt op zo’n €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Baisy-Thy kost +/- €4650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13400. Dit levert op om en nabij €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Baisy-Thy (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Baisy-Thy is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. De besparing komt neer op €1100 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Baisy-Thy. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€845
(€6350)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€295
(€1750)
€350
(€2700)
Spouwmuur€185
(€1025)
€480
(€2275)
€880
(€3525)
HR++ glas€235
(€2225)
€285
(€3650)
€380
(€4575)
isolatie baisy-thy 1470

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Baisy-Thy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Baisy-Thy isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en besparen tot €280 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Genappe

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Genappe op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Baisy-Thy wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Baisy-Thy voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Baisy-Thy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment