Woning isoleren Glabais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Glabais? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Glabais. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en cellulose isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-glabais-1473

 • Minder energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Vermindering Milieu-impact
 • Buitengeluid absorberen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1473
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je de populairste acties om je woning in Glabais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Glabais is interessant (vanaf zo’n € 800 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Glabais kost plusminus €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Dit levert op ongeveer €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Glabais (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Glabais is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 p/jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Glabais. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€675
(€6300)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€280
(€2350)
€330
(€2800)
Spouwmuur€315
(€1350)
€650
(€1975)
€805
(€3075)
HR++ glas€205
(€2900)
€280
(€3100)
€380
(€4950)
isolatie glabais 1473

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Glabais?

Waarom zou ik mijn huis in Glabais isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, dat betekent een winst van 275 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Genappe

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Genappe in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Glabais wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Glabais voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Glabais. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment