Woning isoleren Genk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Genk? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Genk. Je leest uitvoerig over vraagstukken over dubbel glas en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-genk-3600

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteGenk
Postcode3600
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€166,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de meest interessante methodes om je woning in Genk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Genk is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 890 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Genk kost doorgaans €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je plusminus €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Genk (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Genk is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Genk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4250)
€745
(€6500)
€1050
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€290
(€2650)
€335
(€3500)
Spouwmuur€195
(€975)
€690
(€1925)
€880
(€3625)
HR++ glas€225
(€1900)
€265
(€3800)
€375
(€5375)
isolatie genk 3600

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Genk?

Waarom mijn woning in Genk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Genk

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Genk aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Genk
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Genk wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Genk voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Genk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment